Processen ved nybyggeri og hvordan 3D printning kan hjælpe dig

Uuden rakennuksen rakennusprosessi voi olla monimutkainen, siinä on monia vaiheita läpikäytävänä ja monia päätöksiä. Olemme kirjoittaneet hieman uuden rakennuksen tyypillisestä prosessista ja siitä, kuinka voimme auttaa sinua joissakin yksittäisissä vaiheissa.

Yllä oleva ei ole tarkka esitys rakennusprosessista, koska se voi vaihdella myös taloyhtiöiden välillä, mutta se antaa hyvän käsityksen siitä, mitä sinun on yleensä tehtävä uudessa rakennuksessa. Rakennusyritykset voivat kuvata omaa prosessiaan paremmin, esimerkiksi hybel ja milton ovat molemmat kuvailleet prosessejaan verkkosivuillaan.

1. Unelma uudesta kodista

Ensimmäinen askel on aloittaa unelma uudesta kodista. Täällä alkaa tyypillisesti katsoa näyttelytaloja, muodostaa mielipide eri rakennusliikkeistä ja etsiä tonttia ympärilleen.

Tässä vaiheessa saat paljon inspiraatiota ja saat ensimmäiset ideat siitä, mitä uuden talosi pitäisi sisältää.

2. Talous

Seuraavaksi tulevat käytännön kysymykset, joissa voit mm. täytyy keskustella pankin kanssa budjetistasi. Täällä alat pikkuhiljaa saada paremman käsityksen siitä, mikä on realistista. On hyvä aloittaa toiveiden priorisointi, sillä valitettavasti niitä kaikkia on harvoin mahdollista toteuttaa.

3. Rakennusyhtiön valinta

Seuraavaksi sinun on mietittävä, minkä rakennusyrityksen kanssa haluat rakentaa. Yleensä on hyvä idea keskustella useiden rakennusyritysten kanssa. Saat tästä sekä inspiraatiota että voit paremmin arvioida niiden välisiä etuja/haittoja.

4. Talon yleiset puitteet määritetään

Osana keskustelua eri rakennusyritysten kanssa teet yleensä pohjapiirroksen. Rakennusyritystä ja pohjapiirroksia valittaessa on tyypillisesti allekirjoitettava sopimus. Tässä saattaa olla ideaa ottaa mukaan lakimies ja/tai rakennusasiantuntija. Nämä voivat auttaa varmistamaan, että sopimus sisältää kaikki tarvittavat osat. Rakennusasiantuntija voi olla mukana myös itse rakentamisprosessissa ja auttaa varmistamaan, että kotisi täyttää erilaiset tekniset standardit.

Jos haluat kuvitella tulevaa kotiasi paremmin, voimme tulostaa sinulle pohjapiirroksen 3D-version . Tietysti tämä voi olla myös edessä, kun koko prosessi on ohi.

5. Materiaalien valinta

Kun pohjapiirros on valmis (ja sinulla on rakennuslupa), sinun on yleensä päätettävä, mitä materiaaleja haluat taloosi. Tämä tarkoittaa, että joudut nyt tapaamaan erilaisia alihankkijoita, kuten sähköasentajan ja keittiöyrityksen.

6. Taloa rakennetaan

Nyt taloa rakennetaan ja voit mennä seuraamaan itse rakennusprosessia. Kuten sanoin, saattaa olla hyvä idea ottaa mukaan rakennusasiantuntija valvomaan rakennusprosessin teknisiä osia.

Itse rakennusprosessi vaihtelee suuresti rakennusyhtiön valinnan mukaan. Esimerkiksi jotkut rakennusyritykset luovuttavat rakennusavaimen, jotta voit seurata koko rakentamisprosessia, kun taas toiset eivät.

7. Tarkista kun talo on valmis

Kun talo on valmistumassa, sinulla on tyypillisesti ns. pre-handover noin 2 viikkoa ennen odotettua luovutusta. Täällä talo tarkastetaan vikojen ja vikojen varalta. Sama tapahtuu varsinaisen toimituksen kanssa.

Lisäksi ns. "piilopuutteista ja puutteista" järjestetään 1 vuoden (ja mahdollisesti myös 5 vuoden) tarkistus. Nämä ovat asioita, joita et voi nähdä varsinaisessa toimituksessa, kuten esim. maalissa halkeamia, jotka ilmenevät tyypillisesti muutaman kuukauden kuluttua.

Pohjapiirroksen voi toki saada myös 3D-muodossa , kun se on ohi, jos haluat matkamuiston ja ainutlaatuisen koristeesineen.