Plante under en 3D printer

Uusien tuotantomenetelmien myötä ympäristöön kohdistuu uusia vaikutuksia. 3D-tulostuksen ympäristövaikutuksia perinteisempien tulosten sijaan tutkitaan edelleen, mutta OECD:n kaltaiset organisaatiot ovat jo tehneet analyyseja ja julkaissut asiasta raportin .

Perinteisten tuotantomenetelmien tapaan 3D-tulostuksen ympäristövaikutukset riippuvat paljon käytetystä tarkasta tekniikasta.

  • Täällä weshapessa käytämme niin sanottua Fused filamentin valmistusmenetelmää . Tämä tuotantotapa käyttää suhteellisen paljon sähköä, mutta pyrimme mahdollisuuksien mukaan hyödyntämään tuotannossa vihreää sähköä, jotta se ei kuormita ympäristöä.
  • Yksi 3D-tulostustuotteiden ympäristöeduista on, että se vaatii vähemmän tuotteiden toimitusta, koska sinulla on mahdollisuus tuottaa paikallisesti. Tällöin joudutaan kuljettamaan vain kompaktia raaka-ainetta, eikä lopputuotteessa tarvitse kuljettaa paljon ilmaa.
  • Koska 3D-tulostus on niin sanottu "additiivinen valmistus" -tekniikka, eli kun lisäät materiaalia tuotteen valmistamiseksi, se vähentää myös tuotannon aikana jätettä. Joissakin perinteisissä tuotantomenetelmissä käytetään "vähentävää valmistusta", jossa leikataan materiaalia suuremmasta kappaleesta lopputuotteen valmistamiseksi. Tästä voi syntyä suuri määrä jätettä, jota ei voida käyttää jälkikäteen.
  • Käytämme osassa tuotannossamme biohajoavaa muovia, jotta emme edistäisi muovin kertymistä mm. maailman valtameret.
  • Lopuksi 3D-tulostus tarjoaa myös parempia mahdollisuuksia tuotteiden korjaamiseen. Voi olla vaikea löytää aina tarvittavia varaosia (jos niitä vielä valmistetaan), mutta 3D-tulostuksen suuren joustavuuden vuoksi näitä varaosia voidaan valmistaa pieniä määriä. Jos sinulta puuttuu jotain, voit ottaa meihin yhteyttä, jotta voimme valmistaa sen.

3D-tulostettujen tuotteiden ostamisesta ei ole hyötyä vain sinulle, vaan myös ympäristölle. Joten jos haluat kokeilla 3D-tulostetun tuotteen ostamista, voit katsoa valikoimaamme ja löytää tarvitsemasi.